Stockholms Kattklubb

Välkommen till Sveriges äldsta och modernaste kattklubb!

kLUBBEN

Historik

Klubben bildades 1946 av Iris Königsson och Irma Tingvall. Detta betyder att Stockholms Kattklubb (SK) är Sveriges äldsta kattklubb. Klubben hette då Svenska Kattklubben. Numera har vi sällskap av ett 50-tal andra kattklubbar i vårt riksförbund SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund). SVERAK ingår i sin tur i FIFe (Féderation Internationale Féline) som fritt översatt från franska betyder "Internationella Kattförbundet".

FIFe är en sammanslutning av riksförbund från ett 20-tal nationer. De flesta riksförbunden är europeiska, men också Malaysia, Brasilien, Singapore och Mexico är representerade.

FIFe samarbetar med GCCF som är Storbritanniens riksförbund och med andra världsförbund som CFA, TICA, ACF och WCF. Dessa är rikstäckande förbund i USA och övriga världen. Att vi tillhör SVERAK innebär att vi följer deras stadgar och regler (automatiskt följer vi även FIFe's regler) när det gäller utställningar, avel och allmän katthållning.

Klubben har idag ca 500 medlemmar och de flesta raser finns representerade. Vi har en del övriga aktiviteter för våra medlemmar som t.ex. föreläsningar, kurser m.m. SK har även 1 - 2 årliga utställningar.

2016 firade klubben sitt 70-års jubileum. Vill du se på bilder därifrån, så kan du klicka på denna länk.

Vill du bli medlem?

I Stockholms Kattklubb finns plats för alla "kattfrälsta".
Som huvudmedlem i Stockholms Kattklubb får du SVERAKs förbundstidning "Våra Katter" som utkommer 6 ggr/år.
Du har rätt att ställa ut på FIFe utställningar (och även WCF utställningar) och registrera kattungar i SVERAK.

Som medlem i klubben får du också rabatt hos Agria, Langford, Scandic bl.a. Läs mer om det här

Som huvudmedlem kan du gratis annonsera din uppfödning, avelshane, planerade kullar samt kattungar till salu på vår hemsida. Annonsunderlag skickas till Webmaster: boman@usa.com

Avgiften inbetalas på: (Observera att vi bytt till bankgiro)
- Bankgiro 5053-5848
- Swish 123 224 14 20
För information till medlemmar utanför Sverige:
IBAN SE58 8000 0832 7994 4726 2008
BIC SWEDSESS

Stockholms Kattklubb är betalningsmottagare.

Nya medlemmar anger namn och telefonnummer på inbetalningen. Skicka samtidigt ett e-mail till vår Kassör Hillevi med dina uppgifter: namn, adress, telefonnummer samt ras på de katter du bor hos.
För medlemmar som förnyar sitt medlemsskap räcker det med namn på inbetalningen.

Erbjudande! Har du köpt katt från en uppfödare som är medlem i Stockholms Kattklubb, får du rabatterad medlemsavgift första året. Avgiften är då 100 kr första året. Skriv på inbetalningen från vilken uppfödare du köpt katten.

Medlemsavgift betald efter 1 oktober gäller även efterföljande år.

Medlemsavgifter för 2018
Huvudmedlem 350 kronor